Debate wrap up

New York 36 dagar kvar. Som jag skrivit tidigare här på bloggen så har de flesta experter och analytiker sett fredagens debatt mellan John McCain och Barack Obama som jämn. McCain ser detta som en seger för honom enligt ett uttalande som New York Times presidentvalsblogg The Caucus fångat upp.

Enligt de senaste opinionsundersökningarna så tycks McCain dock ha fel. Opinionsundersökningsinstitutet Rasmussen Trackings dagliga undersökningar här visar att McCain inte har hämtat in något på Obama sedan debatten, noterbart är även att Obama inte ökat sin ledning nämnvärt. Enligt denna artikel på MSNBC av Chuck Todd, Mark Murray, Domenico Montanaro och Carrie Dann så har Obama till och med utökat sitt försprång. Även i Real Clear Politics undersökningar här så har försprånget för Obama ökat. Förra veckan skrev jag att Obama enligt Real Clear Politics skulle få 273 elektorsröster om det vore val idag och McCain 265. Nu är siffrorna 301 för Obama och 237 för McCain.

Det verkar således som att McCainkampanjens huvudsakliga spinn av debatten att Obama vid ett flertal tillfällen under debatten sa att McCain hade rätt misslyckats något. Eller är det kanske så att Obamalägret spinn att McCain inte talade något om den arbetande medelklassen lyckadts? Howard Kurtz, kolumnist på Washington Post skriver här en ingående genomgång av spinnens inledningsskede.   


Idag befinner sig Barack Obama i Denver, Colorado, Reno, Nevada och La Crosse, Wisconsin. Joe Biden är i Wilmington, Delaware. John McCain och Sarah Palin är i Columbus, Ohio.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0