Spinnen har börjat

New York 37 dagar kvar. Bara någon timme efter det att debatten mellan de båda presidentkandidaterna John McCain och Barack Obama så började de båda kampanjerna att spinna på det som sagts. McCains kampanj var snabbt ute med följande TV-reklam om Obamas svar under debatten som framhöll hur McCain hade rätt i flera av sina anföranden:

 

När jag kom hem från den bar i East Village där jag hade sett debatten så hade ett mail från Obamas kampanj landat i min inbox. Mailet slog fast att Obama stod för förändringar i ekonomin i form av skattesänkningar för medelinkomsttagarna, billigare hälsovård samt satsningar på jobb i miljöenergisektorn samt förändringar i form av tillbakadragande från Irak och satsningar på att komma åt al Qaida och Talibanerna i Afghanistan. McCain å sin sida står för samma politik som Bush stod det vidare i mailet.   

Under dagen idag så har Obamakampanjen även släppt en TV-reklam om McCains finanspolitik. Se den här:




Medierna kryllar förstås av analyser av gårdagens sammandrabbning mellan de två presidentkandidaterna. De flesta menar att debatten var jämn och att ingen av kandidaterna gjorde bort sig. Vaughn Ververs på CBS News presidentvalsblogg Horserace illustrerar detta väl i sin analys här. En annan artikel som också illustrerar detta väl är Mark Prestons på CNN här. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0