Obama går till motangrepp

New York 29 dagar kvar. Det tog inte lång tid innan motangreppet från Barack Obamas kampanj kom efter helgens uttalanden från Sarah Palin om hans kopplingar till William C. Ayers som jag skrev om igår. Obama svarade i och för sig redan under söndagen på anklagelserna och svaren kändes igen från då Ayers dök upp under primärvalet. Han sade att han var liten pojke då Ayers genomförde bombattentat mot bland annat Pentagon och Capitolium, att han inte sympatiserar med dåden och att de inte haft nära kontakt på flera år.

Imorse hade det dock landat ett mail i min inkorg från Obamakampanjen som signalerade motoffensiv. I mailet kritiseras McCainkampanjens strävan att skifta fokus i valrörelsen. Obamakampanjen skriver att strävan beror på McCains roll i den politik som orsakat den ekonomiska krisen. Samtidigt lyfter de i mailet fram McCains inblandning i Lincoln Savings and Loans fall, känt som Keating Five-skandalen, under spar- och lånekrisen under slutet av 1980- och början av 1990-talet.  Mitt på dagen idag släpper Obamakampanjen en 13 minuter lång "dokumentär" om skandalen på KeatingEconomics.com. I mailet som går ut till miljontals Obamaanhängare uppmanas de att se filmen och sprida den vidare.

Att Obama inte drar sig för negativ campagning mot McCain har stått klart sedan länge men denna film är nog den hårdaste attacken mot McCain med hänvisning till hans politiska förflutna och karaktär hittills i valrörelsen. Om valrörelsen blir jämnare närmare valdagen så finns emellertid än tyngre artilleri att ta fram. Enligt Manuel Ferrer, Göran Perssons före detta mediastrateg, som tillsammans med Roland Poirier Martinsson skriver om presidentvalet på amerikabloggennewsmills hemsida så har Obamakampanjen vad man kallar "the-med-kit". "Kittet" innehåller, uppger Ferrer, expertutlåtanden om McCains sjukjournal som slår fast att han när som helst kan falla ifrån eller bli så sjuk att han inte kan fullfölja sin ämbetsperiod. Mot bakgrund av detta kan Obamakampanjen ställa frågan till folket om de verkligen vill ha Sarah Palin i vita huset.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , och

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0