Skifte i McCains kampanjstrategi

New York 30 dagar kvar. Förändringar är på gång i John McCains kampanjstrategi. Det skriver Michael D. Shear i denna artikel i gårdagens Washington Post. Källor inifrån McCain-kampanjen säger till tidningen att fokuset på ekonomin i valrörelsen vilket givit Obama ett övertag måste ändras. Att lyfta fram McCains personlighet och historia anses inte tillräckligt för att göra detta menar källorna. Istället inleds nu en offensiv av allt mer genomgripande ifrågasättande av Barack Obamas karaktär och politiska kontakter.

Att offensiven redan är igång visar Sarah Palins uttalande vid ett pressmöte i Colorado igår om Obamas kontakter med William C. Ayers. Ayers, nu professor på University of Illinois i Chicago som samarbetat med Obama i några skol- och välgörenhetsprojekt, var medlem i organisationen Wheathermen som under slutet av 1960-talet genomförde bombattentat mot bland annat Pentagon och Capitolium i Washington D.C.. Palin som inte nämnde Ayers vid namn beskrev honom som terrorist och vän till Obama. Om Obama sade hon att han uppfattar USA som varandes "...so imperfect that he’s palling around with terrorists who would target their own country?”

I en artikel i gårdagens New York Times som Palin refererade till i sitt uttalande försöker Scott Shane reda ut förhållandet mellan Obama och Ayers. Shane skriver att hans efterforskningar visar att Obama nedtonat sina kontakter med Ayers då de tidigare dykt upp under valrörelsen. Han skriver vidare att de två aldrig haft någon nära kontakt och att kontakterna varit högst sporadiska under senare tid samt att Obama aldrig sympatiserat med Ayers handlingar. Här kan ni läsa Shanes artikel om kopplingarna mellan Obama och Ayers och den för svenskar ganska okända del av den amerikanska nutidshistorien som Wheatermens bombattentat utgör.

Att McCain nu trappar upp sina attacker på Obama kan vara riskfyllt skriver Michael D. Shear i sin ovan nämnda Washington Post-artikel. Eftersom osäkra väljare ofta säger att de attraheras av en kandidat som ger ett positivt budskap så kan attackerna slå fel skriver han. Särskilt detta val då folkets upprördhet gentemot politiken i Washington är stor.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , och

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0