Negative campaigning om ekonomin

New York 46 dagar kvar. Både McCain och Obama har kommit ut med varsin ny TV-reklam om den ekonomiska politiken.  Båda riktar fokus på motståndarens ekonomiska rådgivare och deras tillkortakommanden. Obama lyfter även åter fram McCains uttalande om att fundamenten för ekonomin står starka (notera hur McCains "the fundamentals of our Economy i strong" blivit "they think the economy is fundamentally strong" i reklamen.)

McCains reklam har ni här: 




Här är Obamas:



Howard Kurz skriver på Washington Posts presidentvalsblogg The Trail att McCain visserligen har rätt i att Obamas erfarehet i ekonomiska frågor är begränsad men att det även gäller för honom själv. Kopplingen som görs mellan Obama och Franklin Ranies som var högt uppsatt i det nu förstatligade bolåneinstitutet Fanny Mae är svag skriver Kurz vidare. Angående Obamas reklam skriver han att den är mer träffsäker när det gäller kopplingarna mellan McCain och hans rådgivare samt hans koppling till Bush i de ekonomiska frågorna. Man bör emellertid fråga sig, vilket Kurz inte tar upp, vad Obamas intensiva attacker mot McCain i form av reklamfilmer, uttalanden vid kampanjmöten och annat innebär för hans image som en schysst kandidat, "the good guy".

Läs Kurz om reklamfilmerna och andra Washington Post medarbetares bloggande på The Trail här.


Idag befinner sig John McCain och Sarah Palin i Blaine, Minnesota. Barack Obama är i Jacksonville, Florida och Joe Biden är i Sterling, Virginia.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0