Kampen om latinoväljarna - Obamareklam upprör

New York 47 dagar kvar. Med Barack Obamas kampanjande i New Mexico idag så har kampen om att vinna de latinska väljarna aktualiserats. CNN:s valblogg Political Ticker skriver om en TV-reklam på spanska från Obama-kampanjen som kom ut i början av veckan och som upprör i det republikanska lägret.

Reklamen sammankopplar McCain med andra republikaner som har en negativ inställning till den stora illegala invandringen, bland andra radioprogramledaren Rush Limbaugh. Den republikanske kongressledamoten Lincoln Diaz-Balart säger i ett uttalande att reklamen är stötande och osann. I Political Ticker-inlägget ges han delvis rätt då det uppger att McCain står långt ifrån det republikanska partiets bas i migrationsfrågorna. Till följd av detta så har han kritiserats av Limbaugh. På senare tid så har McCain emellertid börjat närma sig partiets något hårdare linje.

Limbaughs reaktion då? Han säger att de uttalanden från honom som är med i reklamen är gamla och ryckta ur sitt sammahang. Om Obama skärder han inte orden: "Obama is a disgrace — he wants the public to think he is Mr. Nice Guy while his thugs are in Alaska looking for dirt on Palin and he runs race-baiting ads and lies about what he has done and what McCain has done."

Läs CNN:s Political Ticker-inlägg här.

För er som behärskar spanska så har ni filmen här:


Här finns även ett inlägg från New York Times om filmen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0