Fortfarande osäkert om det blir någon debatt

New York 39 dagar kvar. Demokraterna och republikanerna i kongressen har ännu på fredagsmorgonen inte kommit överens om något krispaket för den amerikanska ekonomin. Om man inte kommer till någon lösning under dagen och om John McCain infriar sitt ultimatum att inte närvara vid kvällens debatt om kongressen inte enats så kanske det inte blir någon debatt. Läget är mycket osäkert just nu. Vad som såg ganska ljust ut under seneftermiddagen igår tycks nu ha förbytts i ställningskrig efter det att förhandlingar sent ikväll inte lett vidare. Förhandlingarna rör i mycket korta drag hur mycket pengar som ska läggas i krispaketet, hur krispaketet ska betalas ut samt med vilka typer av skatter paketet ska finansieras.

Barack Obama och andra demokrater som Christopher Dodd, senator i Connecticut, kritiserar nu McCain för att ha fört in presidentvalrörelsen in i förhandlingarna och därmed förhala dem. McCain svarar med att det är Obama som försöker göra valrörelse av dem och att han är förhoppningsfull inför en snar lösning.  

För en ingående genomlysning av gårdagens och nattens förhandlingar se denna artikel i New York Times. Washington Post skriver också om förhandlingarna här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0