Finanskrisen fortfarande i fokus


New York 48 dagar kvar. Obamas och McCains reaktioner på måndagens utveckling på Wall Street är fortfarande i fokus.

Jeff Zeleny ser i sin artikel i NY Times ett möjligt skifte i Obamas kampanj från att ha haft motståndet mot Irak som fundament till att basera kampanjen på att vända den amerikanska ekonomin. Politiken och strategin på området ligger emellertid fast: Ökade regleringar av främst finansmarknaderna, framställa sig själv som en stark ledare och koppla McCain till Bush-admninstrationens politik på området och framställa den som huvudproblem.

Sebastian Mallaby kritiserar Obamas regleringsförslag på ledarsidan i dagens Washington Post. Han menar att de krisande bolåneinstituten Fanny Mae och Freddie Mac varit några av de mest reglerade finansaktörerna i USA samt att de mer avreglerade delarna av finanssektorn som exempelvis hedgefonder inte sett några allvarligare kriser. McCain får också sin släng av Mallabys slev då Mallaby menar att avregleringar förmodligen spelat ut sin roll. Läs artikeln här.

McCain har fokuserat på att vända den demokratiska spinnen på hans uttalande att fundamenten i den amerikanska ekonomin står starka. På tisdagsmorgonen lät han sig intervjuas i flera av de stora TV-kanalerna. Han gick även ut med ett pressmeddelande där han klargjorde att fundamenten i form av det amerikanska folket och de amerikanska medborgarna stod starka medan ekonomin var i kris till följd av girigheten på Wall Street. Budskapet från tidigare är det som fortfarande gäller.


Idag befinner sig John McCain i Detroit och Grand Rapids, Michigan. Sarah Palin är också i Grand Rapids, Michigan. Barack Obama är i Elko och Las Vegas, Nevada. och Joe Biden är i Maumee och Wooster, Ohio.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0