Både McCain och Obama till Washington

New York 40 dagar kvar. John McCain fick då han ställde in sin kampanj och begav sig till Washington för att medverka i det politiska arbetet för att lösa krisen i den amerikanska ekonomin ironiskt nog fart på valrörelsen. Han fick också fart på presidenten George W. Bush som idag bjudit in McCain och Barack Obama till Vita huset för att diskutera krisen.  Dagens nyheter skriver om det här och Svenska dagbladet har en artikel här. Analyserna av denna utveckling är många denna morgon.

New York Times presidentvalsblogg The Caucus lyfter fram flera analyser här. Dan Balz på Washington Post skriver här i likhet med de analyser som kom ut igår kväll att McCain spelar ett högt spel i det att han av väljarna antingen kan uppfattas visa på det  "...country-first, bipartisan leadership he believes Americans want." eller som desperat, beräknande och övertaktiserande. Vaughn Ververs på CBS News för ett liknande resonemang här. Han framhåller även vilket är intressant att McCain tar en stor risk då han kan komma att kopplas till ett politiskt beslut som kan bli mycket kritiserat. I och med att Obama nu också är på väg till Washington för att även han arbeta för ett beslut om krisen så finns emellertid samma risk för honom. Ververs skriver också att McCain med sitt agerande nu riskerar den utrikes- och säkerhetspolitiska debatten som mycket väl skulle kunna stärka hans kampanj.

Några analyser av Obamas agerande har också dykt upp. Exempelvis skriver Dick Morris och Eileen McGann här i New York Post att Obama är passiv medan McCain agerar. De skriver också att Obama missbedömt faran i den kris som uppkommit samt värdet i McCains agerande.


Idag befinner sig som sagt John McCain i Washington D.C. men innan det är han i New York City, New York tillsammans med Sarah Palin. Barack Obama är innan han reser till Washington D.C. i Clearwater, Florida. Joe Biden är i Greensburg  och Wilkes-Barre, Pennsylvania.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0