McCains "nya" förslag för att lösa bolånekrisen

New York 27 dagar kvar. Under gårdagens debatt kom John McCain med ett förslag som han sade var nytt och hans eget och som skulle göra bördan lättare för de amerikaner som tyngs av dåliga bolån. Förslaget  skulle, menade McCain, gå ut på att finansministern ges möjlighet att för 300 miljarder dollar köpa upp dåliga bolån och i sin tur erbjuda bolån som de som köpts ut kan betala för.

Jackie Calms ifrågasätter i denna artikel i New York Times det nya och egna i detta förslag. Hon skriver att Barack Obamas kampanj menar att McCains lösning redan finns med i det krispaktet som kongressen röstade igenom i förra veckan och att Obama själv talat om ett liknande förslag för några veckor sedan. Calms skriver att Obamakampanjen har rätt i detta men att krispaketet inte är tydligt med hur finansministern rent konkret kan använda pengarna. Samtidigt hänvisar Calms till en Charlie Black, rådgivare åt McCain, som säger att förslaget tagits från Hillary Clinton som nyligen skrivit om det i en debattartikel och som i sin tur lånat det från ett förslag som lanserades under depressionen.

Är det inte lite karaoke-politik över förslaget, men kanske kan det gå hem. Med förslaget så finns en liten möjlighet att McCain kan göra en inbrytning på den ekonomiska spelplanen som hittills helt dominerats av Obama. Charles Krauthammer, konservativ kolumnist, ser denna möjlighet i alla fall om man läser till hans uttalande till Fox News att förslaget var "...an amazing development in the middle of nowhere, obviously an attempt by McCain at a game changer."


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , och

Kommentarer
Postat av: Michelle

Megafin blogg! Hur ofta brukar du uppdatera den?

2011-07-11 @ 15:31:24
URL: http://gravidforsakring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0