McCain ger upp Michigan

New York 33 dagar kvar. John McCain ger nu upp striden om delstaten Michigan uppger New York Times presidentvalsblogg The Caucus här. Delstatens ekonomiska problem gör det alltför svårt för McCain att vinna den uppger källor inom McCains kampanj till The Caucus. Källorna säger också att hittills opublicerade opinionsundersökningar ska visa att Obama ökat sin ledning där under de senaste dagarna.

McCain-kampanjen har enligt The Caucus sett Michigan som en delstat där de skulle kunna bryta en tidigare demokratisk  dominans. Delstatens många arbetarväljare som har haft svårt att sympatisera med Barack Obama ansågs kunna öppna upp för McCain. Faktumet att delstaten inte fick genomföra några demokratiska primärval för att de av partiet ansågs bryta mot valreglerna då de tidigarelade dessa kunde också spela McCain i händerna. Så blev alltså inte fallet.

Att de båda kandidaterna ger upp delstater är nog något som vi kommer att få se mer av ju närmare valdagen vi kommer. När de inser att det blir allt svårare att vinna en delstat kommer de istället satsa sina pengar och mankraft på delstater där läget är jämnare. McCains reträtt från Michigan är dock intressant då det är en delstat där Obamas försprång inte är  eller varit oövervinnerligt, Real Clear Politics uppger att Obama leder med 7%. Dessutom är den med sina 17 elektorsröster en relativt stor delstat.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , och

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0